Hier
komt extra
content

|

Adresgegevens
Routebeschrijving

top

Weeshuis Hotel B.V

Spieringstraat 1, 2801 ZH Gouda
wshs.nl | T 0182 231 253

KvK: 73184187
BTW: NL859389789B01
IBAN: NL43 RABO 0335 6830 10

Boutique
Hotel
Weeshuis

In het historische centrum van Gouda, in het cultureel kwartier tegenover de wereldberoemde Sint-Janskerk en nabij de Goudse kaasmarkt, staat het luxe boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (Het Weeshuis).

Vijfentwintig luxueuse suites geven de gasten gelegenheid om de nieuwe tijdelijke bewoners te worden van dit voormalige weeshuis uit de zestiende eeuw (1586) en te genieten conform de maatstaven van de eenentwintigste eeuw.

In LIZZ*, het fine dining restaurant met één Michelinster, kunnen gasten genieten van een verfijnde en ongedwongen vorm van gastronomie. Aan de overzijde van de binnenplaats bevinden zich een Coffee & Cocktailbar (COCO) en faciliteiten voor stijlvolle ontvangsten en bruiloften. Hoewel de verschillende horecagelegenheden naadloos bij elkaar aansluiten, spreken ze ook ieder een eigen taal. Zo wordt er een totaalconcept gecreëerd, waar ruimte is voor slapen, eten, drinken, ontmoeten en vieren. ‘Art de vivre’ gedurende het gehele etmaal.

Weeshuis
Gouda

Luxueuse suites

Vijfentwintig luxueus ingerichte kamers en suites geven de toekomstige gasten gelegenheid om de nieuwe tijdelijke bewoners te worden van dit voormalige weeshuis uit de zestiende eeuw (1586).

Dankzij het historisch karakter van het pand is op iedere kamer de vorm, oppervlakte, design en kleur anders. Er zijn gezinskamers, waar de kinderen een eigen ruimte hebben in de kamers van hun ouders. Er is een Powder Room, waar je als vrouw alles vindt om nieuwe energie te krijgen, waar je dat momentje voor jezelf vindt. Er zijn bruidssuites, met een groot bad voor 2 personen, vrijstaand in de kamer. En er is een tiny room, onze allerkleinste maar gezelligste kamer met eigen dakterras!

Coco

COCO staat voor Coffee & Cocktails. “Moody, sexy and classy“ – Net zoals de cocktails die je er drinkt met vriendinnen, of het aperitief voordat je aan tafel gaat met een fijn gezelschap! In COCO vind je florale afbeeldingen, expressieve kleuren en rijke materialen! Een nieuwe hotspot in Gouda waar je afspreekt met elkaar om te proosten, om te daten of als perfecte start van een avond uit!

Fine Dining restaurant

Het is niet chic, ook niet statig, deftig of afstandelijk. Eerder spannend en toch ook veelbelovend… De vele ramen en planten in LIZZ*, werken als vitrage, ze zorgen voor de invisibility cloak.

De maximale capaciteit van het restaurant met één Michelinster is 60 couverts, welke verdeeld zijn over twee verschillende ruimtes en ook twee verschillende sferen; Een charmante ruimte “binnen” stijlvol en klassiek. De andere ruimte, in LIZZ*, voelt meer casual. Hier ga je “even” zitten op de dinsdagavond om bij te kletsen, lekker makkelijk!

Events

Het WSHS is geschikt voor een stijlvol ontvangst, een feestelijke borrel, een mooi (gala) diner of een stijlvol huwelijk. De Refter is geschikt voor grotere gezelschappen, tot 125 personen, die iets speciaals willen vieren. Er is een Libary, een boardroom voor kleinere gezelschappen tot ca. 20 personen. Deze ruimte leent zich uitstekend voor vergaderingen, maar ook voor private dining. Voor die hele speciale contract ondertekening of dat exclusieve diner, hebben we de Regentenkamer voor besloten ontmoetingen tot ongeveer 30 personen.